5 Tips voor een mooie Instagram feed

Vraag jij je ook altijd af hoe al die influencers aan een fabuleuze feed komen? Dat alles bij elkaar past, één mooi geheel is van kleurstelling tot sfeer en onderwerp? En is dit iets wat jij ook zou willen? Dan hebben wij een aantal goede tips waarmee jij in een split second een influencer feed kan creëren.

Leer hoe je een perfecte instagram feed creëert die klopt tot in de details.

#1: Leuke foto’s op Instagram
Welke foto’s zijn leuk om te plaatsen?

Als eerst is het belangrijk dat je foto’s plaatst die echt bij jou passen en die jij leuk vindt om te plaatsen. Ook is afwisseling in foto’s is leuk voor je volgers, zo kun je bijvoorbeeld laten zien wat je eet maar is het ook leuk om te laten zien hoe je eruit ziet als je net wakker bent. Tegenwoordig is het creëren van het ‘perfecte’ plaatje alleen maar wat je langs ziet komen. Wil je onderscheidend, uniek en relevant zijn/blijven plaats dan ook foto’s die niet alleen het ‘perfecte’ leven laten zien, maar ook hoe je leven er echt uitziet.

#2: Bewerk je foto’s
Maak van je instagram een consistent geheel.

Probeer je foto’s in een bepaald kleurschema te houden. Ga je graag op vakantie en houd jij van lichte, zonnige en kleurrijke foto’s probeer de wat donkere foto’s dan te vermijden. Houd je juist van wat donkere foto’s probeer dan de wat lichtere foto’s te vermijden.

Om voor nog meer eenheid te zorgen kun je al jouw foto’s  bewerken met een filter. Zoek de filter die bij jou en jouw foto’s past en bewerk daar al jouw foto’s mee om een geheel te creëren. Vaak kun je met een filter een bepaalde kleur/stijl geven aan jouw foto’s waardoor ze perfect op elkaar aansluiten. 

Wij hebben alvast een paar leuke filters voor je op een rijtje gezet.

Bekijk hier nog meer leuke Instagram filters

#3: Gebruik een grid app
Bekijk vooraf hoe jouw instagram eruit komt te zien.

Je wilt geen soortgelijke foto’s naast of boven elkaar plaatsen. Dit vergt dus wat gepuzzel en creativiteit. Maar daar heb je ook een mega handige gratis App voor! Zelf maken wij nu al een tijd gebruik van de UNUM App. In deze app kun je jouw Instagram account koppelen. Als je dit hebt gedaan kan je in de App jouw eigen Instagram account zien. Boven de berichten die je al hebt geplaatst zie je lege vakjes staan. Hierin kan je foto’s plaatsen die je graag een keer wilt posten, maar nog niet goed weet in welke volgorde. Gaaf toch!?

Met een beetje schuiven creëer jij met deze app binnen no time een mooie feed die echt een geheel vormt.

Download hieronder de gratis UNUM app:

UNUM voor Apple

UNUM voor Android

#4: Leer van andere instagrammers
Beter goed gejat, dan slecht bedacht 😉

We willen er niet voor zorgen dat je andere Instagrammers gaat kopiëren. Maar we willen er wel voor zorgen dat je iets van andere instagrammers leert. Deze influencers weten natuurlijk wat ze doen, waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? Zo kun je bijvoorbeeld de volgende dingen analyseren: Hoe vaak wordt er gepost, welke hashtags worden er gebruikt, hoe lang is de caption en wat voor soort foto’s worden gedeeld.

Let op: kijk niet naar wat de grootste influencers doen, maar begin kleiner. Dit omdat de grote influencers al heel veel volgers hebben en daardoor ook een andere strategie gebruiken. Wil je echt groeien met instagram, kijk dan naar de influencers die momenteel aan het groeien zijn. Geloof ons, daar kan je echt het meeste van leren!

Heb je inspiratie nodig voor een mooie feed: bekijk dan eens de feeds van @bohobeachnl, @kayamaes en @tesseroodnat

#5: Gebruikt een planner app
Bespaar tijd door je

Zorg ervoor dat je met regelmaat post. Dus vaste dagen en tijden kiest wanneer je een post plaatst, dat zorgt ervoor dat je regelmaat krijgt. Dit is niet alleen goed voor het algoritme maar ook voor jezelf. Zo kan je op die manier voor jezelf ook rust creëren door te plannen op welke dag/dagen je foto’s gaat maken, welke dag je deze gaat bewerken en ook op welke dag het dan handig is op een post te plaatsen. Met een vast ritme kun je ook eenheid creëren. Zo kun je bijvoorbeeld na elke twee foto’s een quote plaatsen.

Met een Planner app kun je zelfs jouw instagram post voor een hele maand inplannen. Zodat je uiteindelijk meer tijd over houdt voor andere dingen.

Wij plannen altijd onze instagram posts in met Later. Later is een online programma waarbij je een gratis account kunt aanmaken. Met het gratis account van Later kun je tot maximaal 10 post inplannen. Daarnaast kun je ook mensen tegen en de locatie toevoegen aan je post. Met een betaald account kun je meer posts inplannen en heb je ook meer mogelijkheden.

Ook kun je kiezen voor een andere instagram planner zoals; hootsuite, buffer of perppr.

Ik hoop dat je veel aan mijn instagram tips hebt. Op onze blog komen elke week nieuwe tips en blogs over het gebruik van Lightroom Presets, Instagram en meer.

Heb je al zin om aan de slag te gaan met jouw instagram? Succes!

Liefs,

Jeske van Pixgrade

Similar blogs

5 for €25 | Buy 5 presets for €25 | discount code: MEGADEAL